www.ywema.com
Help

De Ywema-dag

Een aantal familieleden heeft het idee opgevat om een Ywema-dag te organiseren om kennis te maken met al die onbekende familieleden.
Interesse? Tips of een goed idee?
Laat het weten via de mail of het gastenboek. Ik zal zorgen dat de berichten worden getoond zodat iedereen op de hoogte is.

Woensdag 6-8-2003 schreef Peter Erik Ywema:
Eigenlijk dacht ik aan dat Iwema steenhuis, waar ik nog nooit geweest ben. Zelf houd ik wel van informeel en lekker bourgondisch. Als ik mijn fantasie laat gaan zie ik om een uur of 1 half twee, een huis, een grasveld met een paar grote bomen, en daarop lange tafels met banken. Lekker eten er op en iedereen sluit gewoon aan, gaat zitten of staat ergens te kletsen. Kinderen kunnen spelen, rondlopen....misschien iemand vragen iets voor ze te doen (poppenkast, goochelaar etc. ) Beetje Toscaans..... We laten iedereen die dat wil iets vertellen over wat ie weet over zijn eigen tak van de familie. Wie geen zin meer heeft gaat san rancune en maakt van de gelegenheid gebruik om naar het Groninger Museum te gaan, naar de Zeehondencreche of naar Schiermonnikoog. De rest ziet maar wat te doen als het programma om een uur of 4, 5 afgelopen is. Kroegen in de buurt? Hotels? Vervolgafspraken? Nou ja, zoiets, volgend jaar op tweede pinksterdag (of zo)

Donderdag 7-8-2003 schreef Rob Ywema:
Het lijkt me best een goed idee, maar wij willen hooguit "passief" deel nemen als de datum etc. vroeg genoeg bekend is. Mevrouw de Boer woont nu in het Iwema Steenhuis; ze is voorzover ik weet eredelijk oud maar heeft ook een zoon die ik ooit eens aan de telefoon had en die ons toen uitnodigde eens te komen kijken. Het steenhuis (wat daar vanover is) zelf schijnt ze gesloten te houden voor "vreemden" Er is een bakkerijmuseum in de aanbouw, dat is af en toe uiteraard open. Verder is misschien ook nog een belangrijk adres een Rabo (Sponsor......) bank in de buurt. Ik denk dat het Tolbert is, maar zeker weet ik het niet. Die hebben namelijk een boek over I?Ywema's uitgegeven dat ik nooit te pakken heb kunnen krijgen. De Amerikaanse tak heeft er misschien ook iets mee te doen. In het Rijksarchief Groningen werd er over verteld. Heeft de Tante van Rint(v/h dierenarts) nog invloed in de streek ?? En tips over een lokatie, een Groninger boerderij heeft ook veel ruimte.... Het zijn zo maar wat gedachten.............